Mon Smessaert
 
inleiding
galerie
exposities
biografie
links
contact
 
Polyhedrix
biografie

In 1995, na 33 jaar onderwijs aan het VTI in Veurne, zette Mon Smessaert een punt achter zijn leraarsloopbaan. Hij had het geluk om in die periode te kunnen meewerken aan de uitbouw van het moderne Technisch Onderwijs. Vol enthousiasme maakte hij zijn leerlingen vertrouwd met de nieuwste technieken.

Door het afsluiten van zijn actieve beroepsloopbaan kwam er heel wat tijd vrij om zich creatief uit te leven, een droom die reeds jarenlang aanwezig was. Mon Smessaert startte daarom meteen de vijfjarige opleiding beeldhouwen aan de academies van Koksijde en Oostende.

Zijn werken in brons worden gegoten in de kunstbronsgieterij van Dirk Degroeve in Merelbeke. Voor sommige van zijn beelden maakt Mon Smessaert zelf een mal om nadien kleine reeksen (maximaal 6 stuks) te gieten in een mengeling van steenpoeder, molda en ijzeroxide.

Zijn beelden in brons en terracotta weerspiegelen innerlijke kracht en expressieve lichaamstaal. De non-figuratieve werken getuigen van zijn onophoudelijke zoeken naar vormschoonheid.

Kenmerkend voor zijn beelden zijn de sereniteit van de figuren en de warme patine.